Karbonova božićna radionica - Eurocom
Prijava/registracija korisnika
Imate pitanja ili trebate pomoć? 01 6529 666 eurocom@eurocom.hr

Karbonova božićna radionica

Karbonova božićna radionica

Karbon je ponovno otvorio svoje kreativne zalihe i izvadio pribor za pripremu najslađih božićnih ukrasa. Ovog puta smo posjetili Osnovnu školu Luka u Sesvetama, gdje su prvašići izradili svoje personalizirane božićne ukrase. Koristili su glinamol, kolaž papir, drvene bojice, a sudeći po njihovim rukama i majicama – mnogo ljepila i tempera.

Tako su ubrzo na njihovim klupama osvanuli anđelčići, borići, srca, kućice, sobovi, te pokoji Djed Božićnjak. Izrada je bila poprilično jednostavna i svima dobro poznata – zamijesili smo glinamol i kalupima napravili željene oblike. Potom su se dobiveni oblici bojali našim temperama u bojama božićnog duha: crvenoj, zelenoj, bijelo, zlatnoj… Nakon kratkog sušenja uslijedio je finalni dio – stavljanje špagice kako bi se ukrasi mogli objesiti.

Učenicima se posebno svidjela ideja da svoje ukrase ponesu kući gdje će počasno mjesto zauzeti na boru. Umijeće izrade božićnih ukrasa iskušali smo i u izradi harmonika-anđela. Tu smo dobili pravu veselu ekipu šarenih anđelčića, a svaki je učenik bio izrazito ponosan na svoj rad. Neizostavne su bile i božićne čestitke u kojima su najljepše želje uputili svojim najdražima. Učionicu je osim kreativnog nereda ispunio smijeh, a učenici su ponosno pokazivali svoja mala remek djela.

Ovom smo radionicom ušli smo u najljepše razdoblje u godini – razdoblje mira, veselja i prijateljstva. Božić nam kuca na vrata i pripreme su počele, stoga je pravo vrijeme da oslobodimo svoju kreativnost. Predmet napravljen vlastitim rukama i od srca zasigurno će ozariti lica vaših najdražih, a kreativne aktivnosti će vas ispuniti toplinom koja nam u ovim zimskim danima svima dobro dođe.

Ugodne blagdane i pripremu za iste želi vam Karbon!