Karbon u Osijeku - Eurocom
Prijava/registracija korisnika
Imate pitanja ili trebate pomoć? 01 6529 666 eurocom@eurocom.hr

Karbon u Osijeku

Karbon u Osijeku

Već svi znaju da Karbon obožava kreativne radionice koje su su sjajan način da potaknemo dječju maštu, kreativnost i razvoj vještina na zabavan način. Kreativno izražavanje kod djece igra ključnu ulogu u njihovom emocionalnom, intelektualnom i socijalnom razvoju. Ovog smo puta kreativne radionice održali u osnovnim školama u Osijeku gdje su nas dočekali raširenih ruku. Karbon promiče održavanje kreativnih radionica i upoznavanje s našim asortimanom jer smatra da je od izuzetne važnosti djeci pružati podršku, ohrabrenje i slobodu izražavanja bez kritike ili ocjenjivanja. Bitno je dopustiti im da istražuju i eksperimentiraju s različitim oblicima umjetnosti i izražavanja kako bi razvili svoju kreativnost i samopouzdanje. Za organizaciju likovne radionice za djecu bitno je osigurati raznoliki pribor i materijale kako bi djeca imala mogućnost eksperimentiranja i izražavanja svoje kreativnosti. Tako su se na raspolaganju pronašle tempere i kistovi, šareni kolaž papir, flomasteri, ljepilo i škare.

Prvu smo radionicu proveli na temu komplementarnih boja uz tehniku kolaž papira i tempera. Tako smo naučili da je kombiniranje komplementarnih boja važan koncept u likovnom izražavanju i umjetnosti. Na taj su način učenici saznali da kombiniranjem komplementarnih boja stvaraju kontrast koji njihovim likovnim radovima daju poseban vizualni izričaj.

Drugu smo radionicu proveli u pozitivnom duhu i afirmacijama. Zapitali smo se: „Čega više želimo u svijetu?“. Odgovori su bili raznovrsni: „Više igre“, „Prijateljstvo“ i naravno  „Malo manje škole“. Učenici su izrađivali balone s porukicama i plakate koji će ih podsjećati na svoje želje. Ovdje smo koristili različite tehnike: temperu i kolaž papir, a po završetku smo znatiželjno čitali različite motivacijske poruke.

Treću smo radionicu posvetili Majčinom danu koji nam je iza ugla izrađujući cvjetne vaze od kolaža. Učenici su razmislili o omiljenom cvijeću svojih majki, a zatim su prionuli na posao. Rezultati su bili šaroliki i  jedinstveni. Prvo su na papirima osvanuli buketi puni šarenog cvijeća obojeni temperama, a na samome kraju su ti buketi dobili i svoje vaze od papira.

Iz ovog smo kreativnog druženja naučili mnogo toga novog, ali i stvorili pozitivne emocije s kojima smo se vratili natrag u naše sjedište u Zagrebu. Kao i nakon svakog druženja, imali smo samo jednu želju – da su se naši mali kreativci dobro zabavili i da će im Karbon ostati u lijepo sjećanju.