Kako tiskati na promo artikle? - Eurocom
Prijava/registracija korisnika
Imate pitanja ili trebate pomoć? 01 6529 666 eurocom@eurocom.hr

Kako tiskati na promo artikle?

Kako tiskati na promo artikle?

Jeste li znali kako nudimo kvalitetan tisak na naš široki asortiman promo proizvoda?

Kako odabrati tisak koji je najpogodniji za dotisak na odabrani artikl? Donosimo Vam kratki pregled tehnika!

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju. Kontaktirajte nas na
prodaja@eurocom.hr

 

LASERSKO GRAVIRANJE

Ova tehnologija podrazumijeva lasersko urezivanje u različite površine pomoću laserskog snopa, a idealna je za proizvode koji zahtijevaju visoku razinu preciznosti. Materijali na kojima se može izvesti su drvo, staklo i metal. Najpopularniji artikli za graviranje su metalne kemijske olovke kao npr. novi brend Wellington, metalni privjesci i čuturice.

 

TAMPON TISAK

Ova tehnika spada pod duboki indirektni tisak. Gumenim tamponom prenosimo boju s klišeja s uzorkom na željeni predmet tj. klišej ne dolazi u direktni kontakt s predmetom na kojem se želi postići otisak. Ova tehnika je često korištena pri tisku na zakrivljene proizvode kao i na materijale poput plastike, keramike, staklo, metal. Najčešći artikli su kemijske olovke, privjesci, upaljači, šalice i sl.

 

TERMOTISAK

Ova vrsta tiska ne koristi boju već termo folije osjetljive na toplinu (150°C – 160°C) te se pomoću topline i pritiska aplicira na površinu. Materijal na koji se nanosi je tekstil tj. viskoza, žutica, pamuk, poliester tj. na majice i shopping torbe.

 

ŠAV TZV. ŠTIKANJE

Također se naziva i računalno vezenje način je ukrašavanja tkanina pomoću igle i konca. Može se raditi u raznim bojama, a najčešće se koristi na majicama, kapama, jakne, prsluke, deke i košulje. Materijali na kojima se može štikati su poliester, vuna, pamuk tj. na kapemajice, odjeće of flisa, ručnike, šalove, kape i rukavice i sl.

 

SUBLIMACIJSKI TISAK

Ova vrsta tiska ime je dobila po svojoj završnoj fazi gdje čestice tinte prelaze iz krutog u plinovito stanje (bez promjene u tekuće stanje kao međufaze). U praksi to znači da se zbog visoke temperature i pritiska boja prenosi i sjedinjuje s materijalom te je na taj način intenzivnija i otpornija na vanjske utjecaje. Ova tehnika može se koristiti na majicama, kemijskim olovkama, šalicama, kapama i sl.

 

SITOTISAK

Sitotisak ime je dobio po situ kroz koje se protiskuje boja na materijal. Samo sito ima otvore na mjestima gdje se želi nanijeti boja. Primjena ove tehnike je široka i najčešća na majicama, a nanos koji ostaje je deblji od ostalih tehnika. Odlikuje se i dugim vijekom trajanja u svim uvjetima te velikom pokrivnošću.

 

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju. Kontaktirajte nas na
prodaja@eurocom.hr